TВ Чеграни & Медиа е приватна телевизија која со нејзиниот сигнал опфаќа голем број на територии. TВ Чеграни & Медиа е визуелен информативен медиум со различен спектар на програма. На својата 24 часовна програма овој медиум нуди различни многу бројни едукативни - забавни емисии како резултат на која се гледа од голем број на публика од различни старосни групи во нашата држава.

Професионалната екипа, текнологијата што ја поседува, емисиите за сите старосни групи го прават TВ Чегран & Медиа да биде најсакан ТВ екран помеѓу албанската популација рангиран како префериран медиум кој е како резултат на сериозитетот и професионалноста на екипата што го нуди овој медиум. TВ Чеграни & Медиа е е телевизија каде што секој може да се пронајде себеси, споредувајќи го како неразделен пријател. За прв пат овој медиум почна емитување во 1992 година и тоа како РТВ "Гласот на Чегране" со фреквенција 105,5 ФМ Стерео, а подоцна во 1996 година овој медиум е назначен за регионална телевизија на албански јазик во Западна Македонија и од 01.06.2013 во дигитална платформа ОНЕ - БУМ мултиплекс во HD / SDI.

24 часовното емитување го претвори Гласот на Чеграни во еден информативен и забзвен прозорец за сите наши сограѓани. Спектакуларната различна програма, разни документарни програми, музички програми, филмови со едукативен карактер, обезбедува публика од сите возрасти и сите индивидуални карактери, со што се зголемува бројот на гледаност во сите домови во рамките на Република Македонија.
Од создавањето TВ Чеграни & Медиа ги презентираше најактуелните социални и економски теми. TВ Чеграни & Медиа во нашиот рајон се познава со некои карактеристики за квалитетот и начинот на работа, како:

• Точност
• Етичко однесување
• Модерен
• Анализа на различни теми
• Сигурен

 

Програми - TВ Чегран & Медиа како комуникациски медиум многу специјален по природа и програмска содржина ги исполнува со голем успех многу емисии како: документарни емисии, емисии од културата и образованието, детски емисии, музички емисии, спортски емисии како и различен маркетинг емисии.

 

Овој медиум меѓу другите е почестен со голем број на сертификати стекнати од страна на ББС, ВОА, NRW-D. На продуктивната агенда на TВ Чегран & Медиа, исто така се многу фестивали како: " Sofra Dibrane", "Sharri Këndon", "Festivali në Gjirokastër" и др. TВ Чегран & Медиа на својата агенда има план да се шири повеќе рајони во Македонија и да биде еден од главните медиуми на албански јазик.

 

Некои референци од други веб страници:

http://www.lfm-nrw.de/hoerfunk/ant_deu2001.php3

http://www.antenne-d.de/fileadmin/redakteur/downloads/antenne2001-ab.pdf